06-44180634 info@agascreening.nl

Weet jij wat de conditie
van jouw aderen is?

Verstijving van de aderen

Met de Arteriograph kan een AGA screening een verstijving van de aderen in het allervroegste stadium opsporen. Dit is belangrijk als men weet dat het verouderingsproces van de aderen vaak al vanaf het twintigste levensjaar begint. Daarom is een AGA screening sterk aan te raden voor iedereen van 40 jaar en ouder.

€ 49,50

Een AGA screening boeken

De 15 metingen evalueren o.a.:

  • Het golfpatroon van je hart
  • De belasting van je hart
  • De hoogte van de terugkerende golf
  • De soepelheid van je aderen
  • De algehele fitheid van je lichaam

Schone en flexibele aderen zijn van levensbelang

Alleen wanneer aderen schoon en flexibel zijn kunnen hart en organen goed functioneren. Hoe stijver aderen zijn, hoe hoger de bloeddruk zal zijn. Omdat er vooraf vaak geen symptomen zijn, komt een beroerte of hartaanval bijna altijd onverwachts. Vandaar dat het zo belangrijk is dat iemand preventief aan zijn of haar gezondheid werkt.

Wij kunnen je goede adviezen geven omdat we zeer ervaren zijn op het gebied van preventieve gezondheid.

Zo word je gemeten

AGA screening maakt gebruik van het gevalideerde diagnostisch meetinstrument de ‘Arteriograph’ dat in een aantal Academische ziekenhuizen, waaronder het AMC en Erasmus MC, wordt gebruikt. De meetmethode lijkt op een gewone bloeddrukmeting aan de bovenarm, maar het is veel geavanceerder.

Wat wordt er bij je gemeten?
In een kort tijdsbestek doet de Arteriograph 15 verschillende metingen. De drie belangrijkste daarvan zijn:

  1. SBPao, de centrale systolische bloeddruk in de aorta. Dit geeft de elasticiteit van de aderen aan.
  2. Aix geeft aan of er wel of geen schade is aan de bloedvaten.
  3. PWVao meet de snelheid van de drukgolf in de aorta en de pompkracht van het hart. Dit geeft aan of er wel of geen stijfheid is in de aorta.

Na afloop van een AGA screening worden de resultaten met je besproken. Een kopie van het screeningrapport, met een uitleg over alle gemeten waarden, krijg je mee naar huis.

Afspraak maken voor een AGA screening

Een screening duurt ongeveer 45 minuten (inclusief uitgebreide uitleg) en je kunt een afspraak maken door het afspraakformulier in te vullen. Voor een zo’n goed mogelijk screeningresultaat raden wij aan om 3 uur voor de screening géén koffie te drinken of een zware maaltijd te eten. Een lichte maaltijd zoals een ontbijt kan wel.

Let op: Helaas kunnen mensen die hartmedicatie nemen zoals bètablokkers en bloeddrukverlagende middelen geen AGA screening doen omdat dit soort medicijnen het screeningresultaat beïnvloedt. Mensen die statines of bloedverdunners slikken kunnen wèl worden gescreend.